Leena

torstai 27. huhtikuuta 2017

Kesy tiikeri

Näin unta tiikeristä. Se oli muuttanut meille ja oli aika leppoisa tyyppi. Havahduin (voiko unessa havahtua?!?) että sehän on petoeläin, villi, ei sen kuulu meillä asua! Mutta kun se ei kerran muuta pois, ehkä totun elämään sen kanssa ja olemaan samalla varuillani kuitenkin.
Uni jäi vaivaamaan mua ja tajusin, että mun elämän  tiikeri  on tietenkin tuo mun syöpä. Tänään sain kuulla tarkat tiedot pedosta, joka osoittautui tosiaan kesyksi ja leppoisaksi tyypiksi. Fiilis on kuin lottovoittajan!! Kaikille faktatiedoista kiinnostuneille, tässä mun voittorivi:


  • Lobulaarinen syöpätyyppi. Sitä on rintasyöpätapauksista n. 15% . ( Duktaalinen tyyppi on yleisempi ja useinmiten ärhäkkäämpi kuin lobulaarinen). Lobulaarinen rintasyöpä ei aina näy mammografiassa ja magneettikuvaus (MRI) taas näyttää siitä usein vääriä positiivisia tuloksia. Se on duktaalista salakavalampi ja löytyy joskus liian myöhään, koska sitä ei huomaa niin helposti. Se tekee ensin erillisiä solupesäkejonoja ja -ryhmiä, jotka vasta ajan kuluessa muotoutuvat tunnusteltaviksi kyhmyiksi ja tutkimuksessa nähtäviksi muutoksiksi.
  • T1, in situ -alue lisäksi n. 4cm. Eli varsinainen syöpäkasvain on alle 2cm ja epäilyttävä alue, n. 4cm, oli syövän esiastetta. ( Koko rinnan poisto oli siis perusteltua ja tarpeen ).
  • Gradus 2, mutta jakautuvien solujen osuus vain 13%. Eli syöpäsolut kohtalaisen erilaistuneita, mutta eivät kovin aktiivisesti jakautuvia. Erilaistunein on ykkönen ja se on hyväennusteisin, pahin eli vähiten erilaistunut on kolmosta, jota lobulaarinen harvoin on.
  • N0 ( ei syöpäsoluryhmiä/etäpesäkkeitä imusolmukkeissa). Mulla poistetut vartijaimusolmukkeet ( 4kpl) ovat puhtaat.
  • Vahvasti hormonipositiivinen, eli estrogeeni ja progesteroni "ruokkivat" syöpää. Siksi tähän sopii hyvin hoidoksi "hormoninestäjälääkitys", kuten minullekin tulee.

En siis tarvitse/hyödy solunsalpaajahoidosta tai sädehoidosta. Syövän uusimistodenäköisyys on pieni ja se pienenee edelleen lääkityksellä, joka tulee viideksi vuodeksi. 
Mulla on voittajafiilis.! Elämä on ihanaa! Nyt maalataan, opiskellaan ja hyödynnetään kaikkea elämän varrella opittua. Olen uuden elämänvaiheen alussa. Ja ihan ensin juhlitaan:D
Mun on kuitenkin muistettava, että syöpä on syöpä. Se voi uusia. Siksi en voi unohtaa sitä, vaan olla varuillaan. Tottua elämään kesyn tiikerin kanssa.

Kiitos tuesta ja huolenpidosta rakkaalle perheelle ja kaikille mukana kulkeneille ihmisille💓

ps. Syöpä on syöpä ja tiikeri on tiikeri: Tiikeri on oikeasti uhanalainen laji. Toivon hartaasti sen säilyvän luonnossa:)
ps. 2. Tämä tarina jatkuu ja samoin tämä blogikin.  Mulla on kesällä jo eka kontrolliaika Taysin syöpäpkl:lle. Mietin edelleen, lähdenkö rintareproduktioleikkaukseen eli haluanko uuden rinnan. Se rakennetaan omista kudoksista ( ja mahd. silikonista). Operaatio on iso ja toipuminen n. 2kk.. Hmm.
...


One night I dreamed about a tiger living in our home. I was afraid and knew it is a wild animal after all. That is like my cancer. Now I know the "tiger" is tame: local and not aggressive and easily treated with antihormone medication. That is good good good news!!!
Now it is time to celebrate and after that I am back to study and art work etc.
Life is wonderful!
Thank you my lovely family and many friends for your precious support and love💓

Kevään heijastuksia/Reflections of Spring ( which has been very cold but filled with light )





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti