Leena

maanantai 10. huhtikuuta 2017

Muistatko Ally McBealin?

Yhtenä iltana olin löysä pyjama päällä, housut roikkui. Söin jäätelöä suoraan purkista. Tuli mieleeni vuosien takaa TV-sarja Ally McBeal. Muistan sarjasta oikeastaan vain Allyn ylisuuren pyjaman. Ja hänkin taisi syödä jäätelöä suoraan purkista ( se on kait ihan tavallista amer. elokuvissa ja sarjoissa? )

Meikäläisen vauvanruoka-maito-ruokavalio on taakse jäänyttä elämää. Syön kasviksia, hedelmiä, turkkilaista jugurttia, kalaa ja hiukan kanaa. Punaista lihaa ei juuri tee mieli. Söin kylläkin hyvän karitsanpaistiannoksen, kun olimme viettämässä hauskaa iltaa perheen tyttöjen kanssa (=poikien puolisot, tyttäremme ja minä ).

Viikonlopusta alkaen mulla on ollut välillä ihan normikuntoinen olo. Särkylääkkeitä tarvitsen yhä yöksi ja iltapäivisin, mutta vähemmän ja miedompia. Haava-alue on vielä arka ja kipeä, mutta voin jo nukkua silläkin kyljellä, mikä on ihanaa. Leikkauksen ja tulehduksen jälkeen pystyin nukkumaan vain oikealla kyljellä, tyynyjen tukemana.

Pumpulitissi toppiliivissä olen painellut menemään. Sen saa muotoiltua suunnilleen samannäköiseksi kuin toinenkin, mutta on niin kevyt, että sitä saa vahtia: sillä on tapana nousta kaulaa kohti... Sunnuntaina mulla oli näyttelyssäni taitelijatapaaminen ja oli hauska nähdä ihmisiä. Kiitos kaikille mukana olleille:) Serkkuni tuli Helsingistä asti näyttelyäni katsomaan ja meillä oli mukava päivä. Valokuvaa otettaessa en miettinyt onko huulipunaaa hampaissa, vaan sitä onko pumpulitissi kohdillaan:D

...

Viime viikolla kävin Pirkanmaan Syöpäyhdistyksen hoitajan juttusilla. Kartoitettiin mun tilannetta ja sain tietää yhdistyksen monipuolisesta toiminnasta.Yhdistys järjestää kuntouttavaa toimintaa, kursseja ja luentoja. Siellä on myös kuntosali, jossa voi tehdä itselle suunniteltua ohjelmaa. Ensi viikolla varaan itselleni fysioterapeutin ajan ja saan lisää ohjeita käden kuntouttamiseksi. Imusolmukkeiden poiston takia on turvotusta eikä käden liikelaajuus ole vielä normaali. Yhdistykseltä saan myös silikoniproteesin ja ekan proteesiliivin. Silikoniproteesi valitaan niin, että se näyttää ja tuntuu omalta. Uimista varten voi ostaa uimaproteesin. Sain myös listan liikkeistä, jotka myyvät liivejä ja uimapukuja.

...

Muutamme miehen kanssa lauantaina juuri valmistuneeseen rivitalokotiin parin kilometrin päähän. Muuttofirman miehet kantavat ja kuljettavat isot ja painavat tavarat. Tänään meille tuodaan isoja, muuttolaatikoita ja alamme pakata niihin mukaan tulevia tavaroita. Taloa ei tarvitse vielä tyhjentää kokonaan. Täältä tulee lähtemään vielä kierrätys- ja kaatopaikkakuomia ennen kuin talo on tyhjä.

Muutto on kaikesta perheen ja muuttofirman avusta huolimatta työläs ja stressaavakin projekti. Olemme siitä myös innoissamme, koska uusi koti on niin meidän juttu isoine, valoisine tiloineen. Neliöitä on tietenkin paljon vähemmän kuin nykyisessä vanhassa talossamme. Hyvältä tuntuu kaikesta vanhasta rojusta luopuminen ja sekin ajatus, että niin paljon voi kierrättää. Joku toinen voi tarvita sitä, mitä minä en enää halua.

Taloon jää vielä osa mun teoksista ja tarvikkeista, voin työskennellä täällä toistaiseksi. Sitten kun talo on myyty, haaveena on oma, kodista erillään oleva työhuone. Mutta sen aika on myöhemmin. Uudessa kodissakin on mahdollista työskennellä ja taiteilijaseuran väliaikaista työtilaa voi vuokrata silloin, kun teen oikein suuria teoksia.

Ympyrä sulkeutuu. Muutamme muutaman sadan metrin päähän sitä paikkaa, jossa asuimme kun vanhin poikamme oli leikki-ikäinen ja keskimmäisemme oli vauva. Takapihalta alkaa kuntopolku/ latu.  Julkinen liikenne toimii ja kirjasto ja terveyspalvelut ovat lähellä. Ja Kaukajärvikin on lähellä. Liutun uimarannassa vietimme hellepäiviä, kun lapset olivat pieniä ja siellä he kaikki oppivat uimaan. Se on kaunis ja kiva järveksi, vaikkei se tietenkään meren veroinen olekaan.

Merellä Vakaskarissa olemme jatkossakin kesäkauden vapaa-aikamme. Muutto tulee siinäkin mielessä hyvään aikaan, että huhtikuun viimeisinä viikonloppuina pääsee jo saareen; pääsiäisenäkin pääsisi jo, ilmoitti perinteiseen tapaan raumalainen mökkinaapurimme!

Ihanaa mennä kesää kohti. Rakastan valoa. Ja KATSON VALOON -niminen näyttelyni on Studio Mältinrannassa tänään viimeistä päivää klo 18 asti.

...

Remember Ally McBeal? I felt like her as I was dressed in an over large pyjamas and eating ice cream .. Some days have been quite "normal" lately. I have less pain and less pain killers. I am back to normal diet: no more baby food and less milk. More veggies, fish and yoghurt instead.
I have got more information about rehab and will see a physiotherapist soon again to get a personal  program.

On Saturday 15th Apr my hubby and I will move to a brand new home. We are tired to constantly renovate our old house which is in addition too big for the two of us. The timing could be better but we are going to have help. We are excited about leaving behind ( recycling )  the stuff we do not need. We love the location and layout of the new home. We do have a small yard there and a lake is nearby. Anyway, during the summer season we are going to spend our holidays by the sea in Rauma.


On Sunday I was present at the gallery to meet my dear cousin and other people who visited my exhibition. After that we had a nice dinner with the Vainio girls ( = our daughter and the spouses of our boys )

The food was good and we had fun😃Thank you girls💓💓💓











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti