Leena

tiistai 3. syyskuuta 2019

Nänniä vaille valmista

In Memoriam
Yksityiskohta valmisteilla olevasta installaatiosta.
Kipsi, sideharso nuppineulat, tyyny, gesso (kipsivalu: Heidi Piippo)


Ensi viikolla tehdään rakennettuun rintaan nänni ja rasvansiirtoa selän kiristävän arven alle sekä entiselle hermosärkyalueelle, joka oli rinnanpoistoarven kohdalla ja sen yläpuolella. Hermosärky saatiin pois jo rinnankorjausleikkauksessa rasvansiirrolla ja nyt varmistellaan vielä:)

Rasvaa siirretään nyt reisien alueelta, vatsasta ei oteta toista kertaa. Pari viikkoa toimenpiteen jälkeen pitää olla tukitekstiileissä="leggingseissä". Yksi yö menee sairaalassa lähinnä uniapnean takia. Muutaman kuukauden kuluttua nänni pigmentoidaan. Sen tekee hoitaja. Pigmentointi haalistuu aika pian ja haluaisin sen sijaan nännin tatuoituna, mutta se pitää itse järjestää ja mulla onkin tiedossa jo muutama luotettava taho, jotka näitä tekee. Fimea katsoo, että tatuointivärit ovat haitallisia, siksi pigmentointi on ainut mitä järjestetään sairaalan taholta.

Tämä viikko on alkanut ärsyyntyneissä tunnelmissa. En millään haluaisi mennä enää leikkauspöydälle. En halua oksentaa kipulääkkeitä. Mulla alkaa parin päivän kuluttua vahvojen opiaattien annon jälkeen ( niitä annetaan leikkauksen yhteydessä ja sen jälkeen ) pahoinvointi ja oksennan joka kerta. Ei musta siis ainakaan tule opioidiaddiktia!

Haluan ennen kaikkea saada tämän projektin valmiiksi ja nyt ollaan jo melkein perillä, joten jaksaa, jaksaa.. Olen päättänyt palkita itseni koitoksesta menemällä katsomaan Downton Abbey -elokuvan, kun olen riittävästi toipunut. Katsoin tv sarjan uusinnan, kun toivuin korjausleikkaauksesta ja uusi elokuva tulee näillä näppäimillä sopivasti ensi-iltaan.

Saan rinnat valmiiksi sopivasti myös syntymäpäivälahjaksi: täytän pikkujouluaikaan 60 vuotta. Merkkipäivää juhlin puolison kanssa Afrikassa vuodenvaihteessa. Sitä ennen on tulossa näyttelyni One Era - Hetkien Ketju. Työt ovat rintasyöpävuosieni ajanjaksolta 2017-2019. Ihmettelen samalla aikaa: mistä se tulee ja minne menee... Era tarkoittaa paitsi ajanjaksoa, myös käännekohtaa. Näyttelystä lisää täällä 

Tervetuloa avajaisiin 4.10. klo 18. Esittelen näyttelyä myös 10.10. klo 17.


A nipple to go and my new breast will get its final form. The small operation will take place next week. After that there will be a nipple tattoo - and yahoo! that´s it. It has not been easy, painless nor without some unpleasant surprises. But it has been worth all of it. The nerve pain of the old mastectomy scar is gone and the result is beautiful and natural. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti