Leena

keskiviikko 20. helmikuuta 2019

Baby steps

Rinnankorjausleikkaus on iso juttu. Huomenna on viikko leikkauksesta ja olo on vieläkin hutera, kipeä ja  huonovointinen.

Menin ystävänpäivä aamuna klo 7 ilmoittautumaan leikkaukseen. Saman tien kutsuttiin kolmen leikkaavan plastiikakirurgin luo. Rintaan piirrettiin merkit. Säpsähtelin, kun kynä osui arven kohtaan, ja he siinä vieläkin ihmettelivät mun vaikeaa hermokipua. Sanoivat, että jos vanha arpi poistetaan leikkauksessa kokonaan ja rasvansiirto tehdään myös hermokipukohtiin, niin kipu hellittää useinmiten. Suostuin tietenkin. Samalla totesivat, että jos haluan valmista kerralla: kaikki korjaukset ja kaksi samankoista rintaa omakudossiirtein, ilman silikoni-implanttia, on tervettä rintaa pienennettävä aiemmin arveltua enemmän. Sitä toivoin. Omakudossiirtein tehty rinnankorjausoperaatio, jossa korjataan myös hermovaurio ja edesautetaan olan oikeaa asentoa on suuri operaatio.

Silmät suljin klo 8 ja ensimmäisen kerran katsoin heräämön/tehostetun valvonnan kelloa klo 17 jälkeen. Olin tosi vahvasti kipulääkittynä seuraavaan iltapäivään asti, jolloin siirryin kipupumpun kanssa osastolle. Kaksi treeniä eli laskuputkea, joista toinen on edelleen mukana, katetri, tippa, happiviikset ja jatkuva verenpaineenmittaus kulkivat minussa vielä lauantaihin. Kipupumppu oli huippuhyvä ja sitä hoitajatkin toivovat enemmän käytettävän, kun  kipulääkitys on massiivista. Sunnuntaina aloin oksentaa. Pahoinvointia lääkitään edelleen. Leikkaus nosti CRP.n. 90 een, laski hb:n alle sataan, jossa se edelleen on. Lämpöä piti sen verran että veriviljelykin tehtiin. Haavat ovat parantuneet hyvin tähän asti. Tulos on yllättvän symmetrinen. Turvotusta ja mustelmia on paljon, mutta hermosärky on hävinnyt.

Leikkaussalihenkilökunta oli taas loistava; anestesialääkärit tekivät töitä, että oloni oli herätessä mahdollisimman kivuton. Kiitos heillle myös kipupumpusta! Osastolla taas on liian kiire. Hoito on lääkkeitten jakamista. Hoitotyötä voi tehdä monella tavalla ja päädyin kiittämään heitä, jotka tekivät sitä empaattisesti ja huolella. Lähdin kotiin heti, kun se suinkin oli mahdollista. Viereisellä vuoteella tehtiin haastavaa haavanhoitoa, ja koti on siihen verrattuna tosi bakteeriton paikka. Huomenna tulee rinnanpoistoleikkauksesta tuttu hoitaja haavoja ja treeniä tsekkaamaan ja auttaa mut suihkuun.

Ihailen kevättalven valoa. Nautin kodista. läheisistä rakkaista ihmisistä, mukavien keväisten tapahtumien odotuksesta. On ihanaa tuntea itsensä kokonaiseksi. Ihanaa, ettei häpeä kehoaan.


Back (latissimus dorsi flap). This surgical technique takes skin, fat and muscle from your upper back, tunneling it under your skin to your chest. Because the amount of skin and other tissue is generally less than in a TRAM flap surgery, this approach may be used for small and medium-sized breasts or for creating a pocket for a breast implant. Although uncommon, some women experience muscle weakness in the back, shoulder or arm after this surgery
A new technique for breast reconstruction, autologous fat grafting, uses liposuction to gather fat tissue from your thighs, abdomen or buttocks to reconstruct the breast or to improve the appearance of your breast after reconstruction.

My LD flap surgery was made a week ago combined with autologous abdominal fat crafting which should cure the nerve pain in the former scar area, too. I am recovering very slowly. Everything went fine although it was a big operation and lasted for 7hrs.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti