Leena

perjantai 7. kesäkuuta 2019

Kesäkuun eka viikko

Maanantai

Fysioterapiaa, Tays

Selän ongelmat  aiheutuivat osittain syövän hoidoksi käytettävän antihormonilääkkeen luuta haurastuttavan vaikutuksen vuoksi. Ihanaa, että pääsin Kehotietoisuus -kurssille. Psykofyysiseen fysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin johdolla tehdään harjoituksia, joilla pyritään parantamaan kehon ja kivun hallintaa. Harjoitukset ovat hengitysharjoituksia, kehon syvien lihasten harjoitusta ja rentoutusharjoituksia.


Onkologin vastaanotto, Tays

Olin heti perään onkologin vastaanotolla kainalon taannoisen paiseen ja ranteen kivun takia. Viime viikon labrat ovat kunnossa ja tulehdusarvot alhaalla. Lääkäri haluaa kuitenkin varmistaa, ettei syvemmällä kudoksissa ole mitään tulehduksellista pesäkettä ja että imusolmukkeet ovat kunnossa. Sen takia tuli lähete sekä rintojen että kainaloiden ultraan että ranneröntgeniin varmuudeksi.





Tiistai

ENMG -hermoratatutkimus, Tays Neurofysiatrian os.

Selän ongelmat ovat tehneet pysyvän hermosäryn jalkaan. Sitä on hoidettu lääkkein ja fysioterapialla ks. maanantai. Hermovaurion poissulkemiseksi oli nyt tämä fysiatrin määräämä hermoratatutkimus. Siinä laitetaan antureita hermon alueelle ja annetaan sähköimpulsseja. Tuntui inhottavalta. Sitten lihaksiin laitetaan neuloja ja annetaan taas sähköä. Vielä inhottavampaa. Mutta kuulin jo heti ettei mulla onneksi ole hermovauriota.


Keskiviikko

Punkkirokote 😜 läheisellä terveysasemalla. Tää onkin hauska päivä.



Torstai

Taysissa taasen. Nyt vuorossa on maanantaina määrätty ultraäänitutkimus kainaloiden ja rintojen alueelle. Syövän uusimiseen/leviämiseen viittaavaa ei onneksi löytynyt. Kainalossa on kuitenkin neste/märkäontelo ja turvotusta. Märkäpesäkettä yritettiin punktoida tyhjäksi ja samalla ottaa näyte bakteeriviljelyä varten, mutta on sellaista tahnaa, ettei saalista saatu, vaikka kauan neulalla ronkittiin syvällä kainalossa. Henkilökunta oli aivan ihanaa. Radiologi oli sama kuin yksivuotiskontrollissa ja muistan hänet, koska on tarkka ja huomaavainen.

Ranteen pitkäaikaisen ja samassa kohtaa olevan kivun takia olin myös röntgenissä. Huomisessa soitossa kuulen siitä myös.




Perjantai

Onkologi soitti. Ranteessa ei onneksi ole mitään syöpään viittaavaa, luustonhaurastumiseen viittaavaa kylläkin. Kainalossa syvällä olevaa märkäpesäkettä ammutaan nyt violetein mahtipanoksin eli laajakirjoisella parin viikon antibiootilla. Noin kuukauden kuluttua on ulträänitutkimus uudestaan: tarkistetaan, että pesäke häviää.



Viikonloppu

Hyväää viikonloppua! Minä lähden perheen kanssa merelle. Uiminen, paljuttelu ja saunominen jää nyt väliin tuon kainalon tulehduksen takia. Aurinkoista viikonloppua!


.....

My week was full of hospital visits. Fortunately there are no signs of cancer! The infection in my armpit needs heavier antibiotics though. I am heading to the sea shore with my family, have a wonderful week end!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti