Leena

keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Aurinko paistaa risukasaan

Olipas onnistunut loma Lapissa! Pystyin (kipulääkkeitten voimalla) hiihtämään vähän ja se oli kivaa. Sää oli aurinkoinen ja tuuleton, majapaikka mainio ja koko porukka nautti olostaan. Ens vuonna taas:D





Nyt olen takas lääkärirumbassa. Fysiatrini on kyllä tosi hyvä tyyppi, osaava ja ymmärtävä. Edessä on hermoratatutkimus; hermovaurio on todennäköinen. Syksyllä katsotaan onko sittenkin selkäleikkaus edessä.. Sitä ennen kuntoutetaan, josko oikea liikunta ja lihasten voimistaminen parantaisi tilannetta. Onneksi on kuntoutusviikko edessä toukokuussa. Siellä saan toivottavasti ohjausta kuntosalille ja vesiliikuntaan.

Hermosärkylääkitystä on jouduttu nostamaan ja lisäämään toinen lääke rinnalle. Tulehduskipulääkettä tarvittaessa kuureina ja parasetamolia säännöllisesti. Silti särkee koko ajan. Psykofyysisellä fysioterapialla opetellaan rentoutusta ja kivunhallintaa syvien lihasten vahvistamisen lisäksi.

Sydäntäkin tutkittiin kardiologin toimesta; onneksi sivuääni osoittautui hyvänlaatuiseksi. Verenpaine on edelleen korkea ja lääkevaihdon takia täytyy käydä labrassa (munuaisarvotsek)

No, eihän tässä enää syövästä puhutakaan. Väärin. Ilman syöpää ei näitä juttuja olisi. Antihormonilääkityksen luustovaikutuksia ei kukaan ole kieltänyt. Stressi ja koko hässäkkä on koko ajan vaikuttanut verenpaineeseen.

Onneksi terapia on auttanut trauman käsittelyssä ja pään koossa pitämiseksi ja elämä näyttää valoisammalta kaikesta huolimatta. Rinnankorjausleikkauksesta olen nyt viimein toipumassa ja tulos on kaunis ja symmetrinen, haavat ovat parantuneet hienosti. Syksyllä tuunataan vielä, mutta se on pikku juttu.

Edessä on rintasyöpäpotilaille suunnattu kuntoutusviikko meren äärellä. Mökkikausi aloitetaan viikon kuluttua. Ja tulevana viikonloppuna on Taidesuunnistus. Tervetuloa tutustumaan työhuoneeseeni ja tuotantooni, jossa peilaan väistämättä myös koettua elämää. Paljon näyttelyitä ja actionia on taidesaralla muutoinkin. ks mun kotisivut

Työhuoneeni on Taidesuunnistuksen kohde 114 ja sijaitsee Vanhassa Polkupyörätehtaassa Vehnämyllynkatu 6, Tre. 3.krs. Siellä on myös kuvataiteilija Outi Kotala, kohde 40.


What a great holiday we had in Lapland: the sun was shining, the lodging was perfect and everybody enjoyed  winter fun. My back is in a terrible condition, but I could ski cross country a little:D 
I  am fortunate to have a wonderful doctor and physiotherapist. 
I look forward to summer and all my art happenings to come💓

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti