Leena

maanantai 1. lokakuuta 2018

Ranka brakaa, mut hoidetaan

Selän magneettikuvassa (yksityisen fysiatrin lähetteellä) löytyi monenlaista. Oleellisia ja terveyteen ensisijassa vaikuttavia ovat murtuma ja hermojumit. Murtuma on osteoporoottinen kompressiomurtuma eli se on osittain syöpä/hormonilääkityksen aiheuttaman luun haurastumisen takia syntymyt. Siinä kohdassa on edelleen luuturvotusta ja luun kasaanpainumista. Se selittää pitkäaikaisen jäykkyyden ja kivun selässä.
Lannerangassa on myös hermopinteen aiheuttava ahtautuma, samoin kuin kaularangassa. Ne selittävät puutumisoireet sormissa ja hermosärkyoireet jalassa.

Hermosärkylääkitystä (pregabalin) lisättiin. Sain ohjeita hermopinteiden helpottamiseksi sekä selän lepoasento- ja liikkumisohjeita. Kivun puitteissa kävelyn lisäksi ei oikeastaan kovin paljon itse osaa tai voi tehdä. Ensi viikolla fysioterapeutti auttaa lisää. Häneltä saan myös lisää ohjeita leikkausarven aiheuttamiin virheasentoihin sekä faskia(lihaskalvo)jumien  aiheuttamiin kipuihin.

Koko selkärangan magneettikuva on tarkka. Siinä näkyvät ympäröivät pehmytkudokset ja lihakset samoin kuin lähellä olevat elimet. Niinpä siinä näkyivät myös maksassa ja munasarjoissa olevat "todennäköiset" kystat. Fysiatrin mukaan ne ovat hyvälaatuisen näköisiä nesterakkuloita.

Lähete Taysiin lähti saman tien. Magneettikuvan arvioi ensin työryhmä ja sitten tulee vastaanottoaika. Kystat halutaan varmistaa toisella kuvantamisella. Selän tilannetta tullaan ilmeisesti seuraamaan aika ajoin röntgenkuvalla tms. Halutaan nähdä, että nikaman luhistuminen pysähtyy ja luuturvotus varmasti pikku hiljaa poistuu.

Huoh.

Ps.

Sairaslomaa en edelleenkään tarvitse/huolinut. Sohvalla makoilu on selälle kaikkein pahinta, vaikka lepoa tarvitaankin välillä.  En kuitenkaan ota minulle jatkuvasti tarjottuja lisätöitä palkkatyössäni, vaan teen edellen n. 20 tuntia viikossa, sen jaksan juuri ja juuri. Taidetyö jatkuu sovellettuna tilanteeseeni. Isoja teoksia en pysty tekemään.

Eilen rakas roudarini auttoi mua viemään taidetuotantoni ja -tavarani uuteen työtilaan. Ihanaa, kun on oma, tarkoituksenmukainen tila :D :D :D


puupiirrosmonotypia lakanalle/ 40 x 40cm /woodcut/monoprint on a sheet

MRI is precise. In my case it showed the fracture - caused by frail bones in the spine - and also some obvious ovary cysts and one in the liver. Some further examination will be needed to make sure that they are harmless cysts ant that the fracture and swelling in the spine bone are getting better.

Next  week a physiotherapist will help me to exercise and move to get better.

... and wow wow wow!!! I will start to work at my new studio tomorrow:D :D :D that is awesome although I can not work very much much right now. But there are and will be some minor works. Thank you my dear roadie to move my oeuvre and stuff to the new place💓




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti